Side Kuyumcular Derneği Başkanı Ergen: Herkes kendi işini yapsın

Antalya Manavgat Side Kuyumcular Derneği (SKD) Başkanı Mehmet Ergen, PTT'nin altın satışına tepki göstererek "Herkes kendi işine baksın" dedi.

Antalya Manavgat Side Kuyumcular Derneği (SKD) Başkanı Mehmet Ergen, PTT'nin altın satışına tepki göstererek "Herkes kendi işine baksın" dedi.
Başkan Ergen, yaptığı açıklamada, bankaların altın toplamasının ardından PTT'nin da altın satmaya başlamasıyla kuyumculuk mesleğinin ayaklar altına alındığını kaydetti. Ülkede meslek etik kurallarının her geçen gün kan kaybettiğini belirten Ergen, bazı sektörlerin 'biz her işi yaparız' mantığıyla yaptığı etik dışı işlemlerin ticari hayata darbe vurduğunu savundu.
Bankaların altın toplaması sonrası PTT'nin altın satmasının üzüntü verici olduğunu belirten Ergen, dünyanın hiçbir ülkesinde böylesi mantık dışı bir uygulamanın olmadığını kaydetti. Ergen, "Bankaların altın toplaması bölgemizde kuyumculuğu bitirme noktasına getirdi. Ardından PTT'nin altın satması kelimenin tam anlamıyla gülünç bir durum. Maalesef ülkemizde bazı sektörler her işe elini atıyor. Bu ülkemiz adına üzüntü verici bir durum. Bu yanlışlıkların telafisi olmaz. Kuyumcular, bankacılık ve posta hizmeti vermiyor. Bankalar ve PTT kuyumculuk yapar hale geldi. Halkımız 'Bak postacı geliyor, bize mektup yerine çeyrek altın getiriyor' diyer hale geldi. Biz herkesin kendi işini yapmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.